Maak een afspraak
Onder fysische therapie wordt alle therapie verstaan, die gebruikt maakt van warmte, koude, lichttherapie en elektrische en ultrasone prikkels. Deze vorm van therapie is voor het eerst beschreven in de 19e eeuw.

Ijspakkingen na een diepe dwarse frictie bijvoorbeeld, maar ook een warmtepakking ter ontspanning van het spierweefsel in de nek of rug.

In de jaren ’60 kwamen veel elektroapparaten op de markt, die al dan niet hielpen met het weefselherstel. UKG (ultrakortegolf), UG (ultrageluid), TENS (transcutane elektro neuromusculaire stimulatie), IR (infrarood), ShockWave, Laser (LLLT = low level laser therapie, coldlaser, softlaser, photobiomodulation) zijn enkele apparaten die in de loop der jaren de revue zijn gepasseerd.

Iedere vorm van fysische therapie heeft zijn voor en tegens. Zo schijnen bepaalde vormen maar slechts op een paar klachten te werken, terwijl anderen bij die klachten helemaal niets doen.

Veel patiënten hebben echter baat bij één van deze vormen van therapie. Of het nu koude is na een diepe dwarse frictie of het dempen van de pijn met behulp van low level laser.

Bij Kropp Fysiotherapie wordt gebruik gemaakt van koude/warmte en LLLT/laser.
Maak een afspraak