Maak een afspraak

Myofasciale Therapie (MFT)

Myofasciale therapie is een veilige en zeer effectieve hands-on techniek. Met een zachte aanhoudende druk worden de beperkingen (ook wel verklevingen) in het bindweefsel opgeheven. Hierdoor verdwijnt de pijn en worden de bewegingen van de weefsels hersteld. Door de lage belasting (zachte druk) èn langzame beweging door het weefsel zal het bindweefsel (fascie) worden verlengd.

Blessures, ontstekingsreacties en/of operatieve ingrepen zorgen voor myofasciale beperkingen. Deze verklevingen kunnen een druk van bijna 1000 kilo/cm2 geven op pijngevoelige structuren. Deze druk is niet aan te tonen met de standaard testen (röntgen, myelografie, CT scan, elektromyografie, etc.)

De myofasciale therapie stelt ons in staat om ieder mens als individu te zien. De behandelingen vinden 1-op-1 plaats, waarbij de therapeut met verschillende technieken het myofasciale weefsel weer op juiste lengte brengt.

Alle behandelingen worden uitgevoerd op de huid, waarbij gebruik wordt gemaakt van een (speciaal voor deze therapie ontworpen) tussenstof. Hierdoor kunnen de verklevingen nauwkeurig worden opgespoord en met de juiste intensiteit worden behandeld.

Maak een afspraak