Dynamic Tape

Dynamic Tape is een unieke, sterk elastische tape ontworpen door Ryan Kendrick (fysiotherapeut in Australië). De tape helpt om de belasting te sturen/controleren en kan de bewegingspatronen verbeteren. Dynamic Taping wordt veel gebruikt door sporters, maar kan ook bij andere spier- en zenuwproblemen worden gebruikt.

Maak een afspraak

Anders dan KinesioTape

De tape is niet vergelijkbaar met KinesioTape. Het is gemaakt van ander materiaal, heeft andere eigenschappen en wordt anders gebruikt met een ander doel. KinesioTape richt zich primair op het creëren van ruimte, het stimuleren van beweging en het herstellen van de lokale temperatuur. Dynamic Tape richt zich primair op de mechanische component. Omdat deze twee soorten elastische tape zo verschillend zijn van elkaar, kunnen ze ook heel goed tegelijkertijd worden gebruikt.

Soorten en maten

Dynamic Tape heeft verschillende breedtes (5cm & 7,5cm) en ook verschillende ‘kleuren’ tape (beige tattoo, zwarte tattoo, Eco tape) op de markt gebracht. De laatste tape-variant is gefabriceerd met op het strand aangespoelde plastic flesjes. Dit zorgt voor een hele stevige elasticiteit van de tape.

Dynamic TapeDynamic Taping - Gives You Springs
Maak een afspraak