KinesioTaping Methode

KinesioTaping op de kuit en voet
Een officiële cursus KinesioTaping is noodzakelijk om de tape goed aan te kunnen brengen op het lichaam.

Bij Kropp Gezondheidsdiensten in Utrecht wordt de originele KinesioTaping Methode uitgevoerd. De fysiotherapeut van Kropp is één van de Certified Kinesio Taping Instructors (CKTI’s) in Nederland (200 CKTI’s wereldwijd) en leidt professionals (fysiotherapeuten, oefentherapeuten, sportmasseurs, artsen) op tot Certified Kinesio Taping Practitioners (CKTP).

Maak een afspraak

Let op! Er zijn veel therapeuten in Nederland, die zeggen dat ze met de KinesioTaping Methode werken en de originele KinesioTape gebruiken. Als deze mensen niet zijn opgeleid door een CKTI en een officieel certificaat hebben van de Kinesio Taping Association, dan zijn deze personen in overtreding als ze de term Kinesio gebruiken. Het advies is dan ook om je niet te laten tapen door deze personen.

Kinesio FingerPrint

Kinesiotaping is ontwikkeld door dr. Kenzo Kase, een japanse chiropractor. Na jarenlang onderzoek en doorontwikkeling is in 2013 de allernieuwste tape op de markt gebracht, de Kinesio FingerPrint Tape.

Fysiologische systemen

Kinesiotape kan 5 fysiologische systemen (huid, fascie, circulatie/lymfe, spieren, gewrichten) beïnvloeden door op verschillende manieren en met verschillende hoeveelheid rek de tape op de huid aan te brengen.

Korte termijneffecten zijn bijvoorbeeld verbeterde circulatie, vermindering van pijn en verbetering van de beweeglijkheid.

Lange termijneffecten zijn mogelijk door proprioceptie (positiezin) en stimulus van gezonde beweging.

KinesioTaping Applicatie voor tenniselleboog

Maak een afspraak