Fysiotherapeut Jorg Foolen van Kropp FysiotherapieMijn naam is Jorg Foolen en ik ben opgegroeid in Noord-Brabant. Na mijn middelbare school werd ik ingeloot voor de opleiding Fysiotherapie in Amsterdam. In 2000 ben ik cum laude afgestudeerd als fysiotherapeut met als onderwerp ‘Voetbalblessures en Voorlichting’.

Tijdens het afronden van mijn studie heb ik stage gelopen bij FysioConcept (voorheen Richard Smith en tegenwoordig ProFysio), Fysiotherapie Adams (fysiotherapie en manuele therapie volgens Marsman) en het VU Ziekenhuis (afdeling oncologie en neurologie). Ook heb ik tijdens mijn studie een extra sportstage mogen doen bij de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Enkele spelers, die ik daar heb mogen begeleiden, zijn o.a.: Kenneth Vermeer, Robbin Kieft, Ryan Babel en Urbi Emanuelson.

Na het afronden van de opleiding Fysiotherapie, ben ik de opleiding tot Allround Sportfysiotherapeut gaan volgen. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij de KNVB en heb ook daar weer bekende namen (o.a. Leonardo, Tom van Mol, Kim Staelens) mogen revalideren.

Via het werken in een particuliere praktijk en het opzetten van een praktijk voor fysiotherapie in een groot sportcentrum, ben ik terecht gekomen bij een landelijke organisatie gespecialiseerd in de arbeidsre-integratie. Na enkele jaren gewerkt te hebben als coördinator, ben ik doorgegroeid naar directeur van één van de vestigingen in Nederland. Nog later ben ik gaan werken voor het hoofdkantoor, waarbij ik verantwoordelijk was voor de landelijke aansturing van alle fysiotherapeuten, psychologen en arbeidstherapeuten. Ook was ik de contactpersoon voor landelijke keyaccounts (Politie, Ministeries, Zorgverzekeraars, Nederlandse Spoorwegen, KPN, UWV) en heb ik een bijdrage mogen leveren aan de Fysieke VaardigheidToets (FVT) voor politieagenten. Uiteindelijk heb ik zitting genomen in de directie van deze landelijke organisatie.

Omdat het in mijn toenmalige functie niet mogelijk was om deeltijd te werken, heb ik besloten om mijn baan op te zeggen. Ik ben toen in 2010 vanuit mijn huis een praktijk voor fysiotherapie gestart, waar naast reguliere fysiotherapie ook lasertherapie, kinesiotaping, massage en triggerpointtherapie wordt aangeboden.

De opleiding tot lasertherapeut heb ik in 2009 afgerond in London bij de eigenaar van ThorLaser, James Carroll. In 2012 ben ik door Kenzo Kase (grondlegger van de Kinesio Taping Methode) opgeleid tot Certified Kinesio Taping Instructor en ben, op dit moment, de enige gecertificeerde instructeur in Nederland. In 2016 ben ik, door de sportfysiotherapeut Sven Kruse, opgeleid in de EasyFlossing Methode en mag nu ook de EasyFlossing-cursussen in Nederland verzorgen. Naast het werken in mijn praktijk, werk ik ook als instructeur Kinesio Taping (Kinesio Taping Association International) en Instructor EasyFlossing en geef diverse cursussen/workshops/trainingen voor masseurs, fysiotherapeuten, oefentherapeuten en artsen.

Door de ervaring, die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan, ben ik breed inzetbaar als ‘gezondheidsverbeteraar’.