Maak een afspraak
Je kunt een fysiotherapeut zonder verwijzing bezoeken voor behandeling van je lichamelijke klachten. Tijdens de screening (DTF – directe toegankelijkheid fysiotherapie) zal de fysiotherapeut beoordelen of een fysiotherapeutische behandeling je kan helpen om de lichamelijke klachten te verminderen. Is dit het geval dan zal de fysiotherapeutische behandeling worden gestart.
Komt uit de screening naar voren dat je een chronische aandoening (vermeld op de lijst Borst) hebt, dan is een verwijzing van je huisarts of medische specialist wel noodzakelijk. Je fysiotherapeut kan je hierover informeren.

De zorgverzekeraars stellen ieder jaar weer nieuwe eisen, welke per zorgverzekeraar ook nog eens enorm kunnen verschillen. Door deze extra administratieve last gaat er kostbare behandeltijd verloren. Kropp Fysiotherapie heeft er daarom voor gekozen om geen contracten te sluiten met de zorgverzekeraars.
Hierdoor kan er meer tijd worden besteed aan het behandelen van de klachten. Daarbij reserveert Kropp Fysiotherapie 45 minuten per behandeling* in plaats van de reguliere 20 tot 30 minuten behandeltijd.

Dit betekent wel dat de fysiotherapeutische behandelingen in eerste instantie zelf moeten worden voldaan aan de praktijk. Na betaling kun je de factuur – indien voldoende verzekerd voor fysiotherapie – bij je zorgverzekeraar indienen.

Omdat Kropp Fysiotherapie geen contracten heeft gesloten met de zorgverzekeraars, kan het zijn dat niet het volledige bedrag zal worden vergoed. Dit is per zorgverzekeraar en pakket (naturapolis of restitutiepolis) verschillend.

*Vanwege de maatregelen omtrent COVID-19 is een behandeling van 45 minuten tijdelijk niet mogelijk. Na ieder consult wordt de ruimte geventileerd en ontsmet; dit neemt extra tijd met zich mee.

Maak een afspraak